LÄS.!.

Måste bara kommentera detta då jag är så jävla trött på människor som tror att IBS är psykiskt störda människor som stressar för mycket eller har problem på annat håll.
Den kända "Anders" som inte tycks gilla min blogg har kommit med en ny spydig kommentar angående mitt inlägg lite nedanför som heter "My Health".
-
Postat av: Anders
Bara man slipper illamående, så får man väl hoppas att det går över. Om du kunde vara vän med så många som möjligt, så skulle nog besvären avklinga. Det står ju att IBS ofta är psykiskt betingad. Vid sidan om kärlek här på bloggen, så är det också mycket bråk och gnäll. Borde väl vara det som åsamkar dig krämporna.

Jag svarade då såhär -
Jag märker "Anders" att du inte har någon slags jävla kunskap om detta ämne så därför tänker jag meddela lite vettig information som gör att du som är frisk kan sluta tro att alla med IBS är psykiskt störda.
Så-
Det är vanligast att IBS förekommer med folk som stressar mycket då IBS egentligen är en diagnos som dom sätter på oroliga, känsliga och stötande (allergiska) magar.
Om du tänker på när du själv får ett adrenalin anfall, blir stressad eller annat så reagerar 90 % (alltså troligen du) oftast med magen då det är det känsligaste partiet i våra kroppar pga nerverna.
Så dom som tex är allergiska mot mjölk klassas som IBS patienter då dom egentligen bara är allergiska och inte lider av några psykiska problem över huvudtaget (också därför IBS vanligen kan lindras med matvanor). MEN. Sen har vi dom större problemen, så som jag då vill klassa "ibs" problem,
IBS är också ärftligt och man kan få symptom efter en långvarig inflammation inom magpartiet, med andra ord - inga psykiska problem inblandade.
IBS handlar om förstörda nerver och felsignaler till hjärnan, samma anfall som en normal människa får under ett adrenalin anfall eller en stressad situation kan en IBS patient få helt plötsligt utan någon stress inblandad pga signalfelen nervtrådarna skickar till hjärnan.
Och ett IBS anfall är inte att man skiter eller spyr en stund och sen är det över, utan tarmarna svullnar oftast upp, man mår illa, har väldigt ont, måste ta febernedsättande och svider. Pga nerverna runtomkring magen så kommer också ett extremt stort obehag som kan ligga i i veckor, dagar eller timmar beroende på hur svårt man som IBS patient har det.
Och för varje gång man har ett stort IBS anfall, så kan fler nerver skadas, med andra ord finns det otroligt många människor därute som lever i konstant "magsjuka" utan att ha några som helst slags psykiska problem ( som då tex jag ).
Jag fick mitt IBS när jag var 9 pga en inflammation, efter det har Magkatarr och annat hängt med på köpet de senaste två åren då jag blev mycket värre när jag blev opererad av blindtarmen då dom rörde om i hela magen och sabbade alla nerver.
Så du kan hålla käften om mitt privatliv då du inte har någon jävla aning om vad som försegår. Och sluta kommentera denna blogg så jävla negativt. Skaffa ett liv och läs lite mer böcker, fail Anders.


Nu kanske ni tycker att jag verkar väldigt otrevlig mot denna "Anders" men då kan jag meddela er att denna "Anders" tyckte att jag skulle ta nakenbilder på mig själv sittandes på toaletten i tidigare inlägg.
Så... Denna människa är helt klart dum i huvudet.
Men! För er som inte visste så mycket om ibs kanske vet lite mer nu :)

Kommentarer
Postat av: Ali

Anders, du är en patetisk misslyckad människa.

Om du på något sätt känner Emmy så vet du att hon är den godaste personen på jorden och förtjänar inga påhopp om hennes hälsa eller privatliv.

Men jag tvivlar på att du känner henne.



Vem du nu än är. Ex-pojkvän, ex-flickvän, ex-vänn... Ta tag i ditt liv och se detta i tredjeperspektiv. Fråga dig själv "Är jag är en lyckad människa eller är jag slöseri på syre på denna sakta döende jord?".



Fortsätt göm dig bakom ett falskt namn, men du kan inte gömma faktan att du är patetisk, och du vet själv om det.



Känn dig fri att maila mig ifall du vill något

[email protected]

2011-01-29 @ 17:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0